Over Meliora

Vanaf het ontstaan van Meliora (2018) staat het samen ontwikkelen van digitale innovatieve oplossingen en leermiddelen op het gebied van veiligheid centraal. De samenwerking met hogescholen, inhoudsdeskundigen en vakspecialisten zorgen voor kwalitatief hoogwaardige en goed doordachte producten. Meliora ontwikkelt én begeleidt organisaties bij het implementeren van deze producten.

Onze innovaties kennen altijd twee belangrijke deelgebieden:

  • Techniek
  • Inhoud

Voor technische innovatie werken diverse partijen samen. Meliora heeft een animator, Creative Artists en programmeurs aangetrokken. Zij werken vervolgens samen met medewerkers van WARPVR, Edu ContractXenion en studenten/docenten van Fontys Hogescholen, ROC ter AA, Summa College, Sint Lucas. Deze studenten/docenten komen van verschillende faculteiten: elektrotechniek, mechatronica, ICT etc.

Voor de inhoudelijke innovatie zijn vooral onze klanten aanspreekpunt. Hun vragen blijken zeer waardevol te zijn voor onze vernieuwingen. Vanuit onderwijskundig perspectief wordt beoordeeld óf en zo ja; met welke techniek, de klantvraag het beste beantwoord kan worden. Het optimaliseren van het leerproces en/of het leerresultaat staan daarbij centraal. Bij de inhoudelijke innovatie spelen (wederom) studenten/docenten van de omliggende kenniscentra een belangrijke rol.

Daarnaast is de samenwerking met onderwijskundigen vanuit het NIBHV én Fontys Hogeschool Kind en Educatie vermeldingswaardig. Samen met hen zijn we op zoek naar de juiste plek voor VR in het onderwijs. We ontwikkelen didactische toepassingen voor dit medium.

Onze innovaties worden onder andere mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van:

  • MIT
  • MRE
  • MKB idee

Bij Meliora werken:

Arno Saasen

Directie

Binnen Meliora probeert Arno de grote lijn te bewaken. Hij ziet het als een belangrijke opdracht om partners te zoeken die ontwikkelingen in VR en E-learning mogelijk maken. 1 + 1 = 3

Zijn achtergrond in het onderwijs en zijn netwerk zet hij in om educatie te verrijken met VR en E-learning. Alhoewel Arno vooral gefocust is op de veiligheidssector, heeft hij geleerd dat je VR en E-learning overal kunt toepassen.

Arno vindt het geweldig als het team van Meliora in gezamenlijkheid dingen voor elkaar krijgen die voorheen misschien wel onmogelijk leken.

Yvonne Saasen

Projectleider

Als projectleider binnen Meliora onderhoudt Yvonne goede contacten met externe partijen; HBO’s, ziekenhuizen, MBO’s, ICT’ers, studenten etc. Door gesprekken met deze groep mensen ontstaan mooie nieuwe initiatieven. Met haar eigen didactische achtergrond vanuit het onderwijs ervaart ze steeds meer dat VR meer is dan alleen fun. Het geeft leren een nieuwe dimensie.

Jeroen van Lierop

Salesmanager

Als salesmanager binnen Meliora onderhoudt Jeroen de contacten met de klant. Hij vindt het een enorme uitdaging om mee te denken met de klant en te gaan voor een oplossing op maat. Benieuwd wat Meliora voor uw organisatie kan betekenen? Jeroen staat u graag te woord!

Pierre Janssen

Technische specialist ‘Right Choice Learning’

Inmiddels kan je Pierre de specialist voor de techniek achter ‘Right Choice Learning’ noemen. Vanaf het moment dat er een scenario klaar ligt staat Pierre aan je zijde. Pierre bepaalt op welke manier het scenario het beste kan worden vastgelegd. Daarnaast houdt hij zich bezig met het optimaliseren van het geluid en voegt hij naar wens Picture in Picture beelden toe aan de scenario’s.

Rocco Sengers

Creative Artist

Begonnen als stagiair en zo doorgegroeid naar een full time baan binnen Meliora. Rocco ontwerpt en realiseert vr scenario’s voor onder andere de “real learning”. Daarnaast begeleidt Rocco al onze Meliora stagiaires.

Hilse Wolterbeek

Creative Artist

Als Creative Artist binnen Meliora houdt Hilse zich voornamelijk bezig met het maken en ontwerpen van het visuele gedeelte voor VR scenario’s en diverse media (waaronder E-learning).

Hans van Dam

Ontwikkelaar/
inhoudsdeskundige

Hans houdt zich met name bezig met het ontwikkelen van scenario’s binnen de BHV. Met zijn achtergrond als brandweerman heeft hij veel kennis van de inhoud. Daarnaast heeft Hans veel ervaring met het ontwikkelen van content voor diverse Veiligheidstrainingen.